Factoring voor Tandartsen: vereenvoudig uw financiële proces

Als tandartspraktijk heeft u vaak te maken met uitdagingen op het gebied van cashflow en financieel beheer. Dentale Inkoop Coöperatie biedt in samenwerking met Anders Medical Factoring een efficiënt factuurproces als dé oplossing voor uw tandartspraktijk om uw financiën te stroomlijnen in de vorm van factoring. Dit is een vorm van financiële dienstverlening waarbij een externe partij, bekend als de factor, de facturen van een bedrijf koopt en onmiddellijk een bepaald percentage van het factuurbedrag uitbetaalt. In dit artikel meer over de essentie van factoring voor uw tandartspraktijk en de stappen die nodig zijn om het proces te doorlopen en hoe het in zijn werk gaat. 

Stap 1: Meld u aan via Dentale Inkoop Coöperatie bij AndersFM

Als eerste stap bij de inzet van factoring kunt u lid worden van de Dentale Inkoop Coöperatie. Wij werken daarbij samen met AndersFM, een betrouwbare en ervaren factoringmaatschappij. Wij beschikken over veel ervaring in de tandheelkundige sector en hanteren aantrekkelijke tarieven en voorwaarden die uitstekend passen bij de behoeften van uw tandartspraktijk. 

Stap 2: Dien uw facturen in bij onze factoringmaatschappij

Als wij u hebben geaccepteerd als klant, kunt u uw facturen bij ons indienen, op digitale wijze. Daarbij is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat uw facturen correct en volledig zijn, aangezien eventuele fouten of ontbrekende informatie het factoringproces kunnen vertragen. Zodra wij uw facturen hebben ontvangen, zullen we deze verifiëren en het bedrag berekenen dat aan u wordt uitbetaald. 

Stap 3: Ontvang directe betaling en volg de opvolging

Het bedrag dat u ontvangt is een percentage van het totale factuurbedrag, mede op basis van het risico en de betalingsgeschiedenis van uw debiteuren. Met de directe betaling verbetert u uw cashflow en beschikt u direct over de financiële middelen die nodig zijn om aan uw zakelijke verplichtingen te kunnen voldoen. Vervolgens is het onze verantwoordelijkheid om de facturen de juiste opvolging te geven en de inning van de betalingen van uw debiteuren af te handelen. Uiteraard op gepaste wijze zodat uw patiënten dat ook als een plezierig proces zullen ervaren. 

Kies voor factoring met Dentale Inkoop Coöperatie

Factoring van Dentale Inkoop Coöperatie biedt tandartsen een aantrekkelijke en praktische oplossing. Wij kennen uw markt. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we factoring voor u kunnen inrichten. We helpen u graag verder. Uw succes is ons doel.